This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, October 8, 2014

Rezeki tak diduga.

Rezeki rahsia Allah.
Betol?
Memang betol sangat.
Jangan kate rezeki, jodoh and mati pon rahsia Allah.
Ko tau?
tak kannnnnn??
So jangan nak pertikaikan.

Benda yang sama jugak berlaku kat aku.
Rezeki tak diduga.
Allah bagi kat aku, kat somi aku, kat anak aku yg sorang tu.
Bersyukur sampai keluar air mata aku.
Apa rezeki tu?
Rezeki makhluk kecil dari syurga.
Allah kurniakan kat aku lepas 11 tahun menanti.
Surprised???
Giler ko tak surprised.
Tu yang aku kata sampai kuor air mata tu.
Paham kan?

Sebab tu aku banyak diam je sepanjang 2014 nie.
tak hapdet apa2 pon.
kat blog senyap.
kat fesbuk senyap.
kat Ig pon senyap.
tu la ceritanyeeeee.
Paham jugak kan?

Orang paling gumbira of cos somi aku.
pastu aku bagitau mak pulak.
mak pelok aku sambil  nangis2.
aku lagilah nangis kan.
dah macam orang nak dapat anak sulung pulak.
Tapi tulah hakikatnya.
Berita yang tak terperi hebatnya buat kelorga aku.
Syukur alhamdulillah.

So, ada retilah kan kenape takde entry travel2 taon nie?
tu la dia.
takkan nak travel ngan perot beso kan?
tak syok la.
kita tunggu berempat pulak.
nanti sambong travel lagi yek..ngehhhh.

Preggy kali nie tak terok macam dulu.
aku takde morning sickness.
mengidam pon tak.
kalo nak makan ape2 pon takdelah membentak sangat.
tak dapat pon takpe. Perasaan tu bole control lagi.
betapa hebatnya aku preggy kali nie.
tak macam dulu, nak makan nasik briyani ayam madu sampai nanges2.
pitam hokeyyy.

Check up kat klinik pon aku gigih buat.
Alhamdulillah, kali nie check up kat Masai.
plan asal nak check up kat private, tapi kena reject.
Konon2 aku ada darah tinggi.
choiiiiii.
taulah faktor umo.
sebenornye takde pon darah tinggi tu.
pam darah klinik tu dah nak jahanam kott.
tu yg ditibainya aku ada darah tinggi.
aku check 9 bulan kat klinik masai, ok jewwww...haihhhh

Macam biasa, check up gomen kat klinik kesihatan tu memang huru hara sikit.
almaklom manosia ramai kan.
tapi cubalah bersyukur.
benda subsidi sume, memanglah gitu.
Tapi aku suka and salute.
even ramai and huru hara, everything nampak bagos je.
kakak2 misi bagos.
service bagos.
checkup for sangat detail and ikot procedure.
lebih bagos dari 10 taon dulu.

Gigihlah aku pegi checkup.
takde yang miss pon.
Aku follow satu2.
kebetulan appointment aku 90% hari ahad.
so, lagilah takde masalah kannn?
lagi best, setiap kali checkup,result sume best jekk...ngeeee..
excited melampau.

But seriously aku bersyukur sangat.
second time preggy memang sume mudah.
even ada benda terkucil2 sikit2.
tapi takpe, aku simpan kemas2 dlm hati.
dugaan Allah bagi untuk uji aku.
Yang penting aku doa moga semua dipermudahkan.


4D scanned. Kemain berakrobatik kat dalam tu yerr. 











No comments:

Post a Comment