This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, May 23, 2017

Holiday Mood Activated - SEOUL, KOREA

Hati berbunga2.
Hari nie dah nak gerak jalan jauh.
Tapi still sebok kat opis lagi.
Takpe2. Sabor.
Buat keje kat opis pon ala2 melepaskan batok uhuk2 kat tepi tangga je.
tapi bole la, tak banyak sikit pon ada jugak keje bole settle.
jiwa aku dah sampai seoul weyyy..
memang tak bole tahan.
meronta2 sanubariku..huhu

Banyak tau dugaan nak jejak tempat nie.
tau je la geng travel aku nie banker.
memang payah schedule pompuan nama kak long nie
tu belum kes ticket lagi
belum lagi hal hotel yang banyak kali cancel
adoyaii..memang pitam
tapi takpe, macam tak percaya je, kejap lagi dah nak berangkat..ngeee
Pukul 12.15pm macam tu aku dah chow balik umah
sempat lagi masak lunch
masak ikan sambal ngan pucuk paku masak lemak
paling best aku tak makan pon
terlupa sebab lepas masak tu dah bizi pulak nak setup2 barang packing
checking for last time, takot ada yang tetinggal 
saya nak pegi jaoh la..huhuu

Penjaga bag saya. Sangat berwibawa kaedahnye. Die tak tau japgi mama
nak tinggal die seminggu..kahkahkahh


Lagi 10 minit 2.30pm dah gerak gi umah Kak Long
dah janji ngan die nak amek time tu
flight to KL pukul 6pm. So is better sampai awal kot
tak koser la haihh nak hadap jammed.
bukan bole agak highway nie.
Sampai kat Senai Airport around 3.45pm gitu
tetibe baru rasa lapar
ingatkan nak check in dulu
tapi tengok kaunter malindo tak bukak lagi..haishhh..lembsss
makan  lagi bagos
pandai pulak kaki nie gi melangkah carik tempat makan
lapor...lapor..lapor...
Siap makan pegi check in teros
masa berator tengok malindo tu pon dah nyampah
eeee..geram sebakol tak abis2 lagi
tu semua gara2 die sesuke hati tuko route la
aku book Senai-KLIA
bole pulak lagi berapa hari nak fly die email ckp route tuko Senai-Subang
rasa nak tepengsan2
kuang ajo siot
die bukan tak tau Subang ngan KLIA tu bapak jaoh
Berbakol2 aku marah budak customer servis die
lantak la
die record kan? So, bior die dengar betapa beranginnye aku masa tu
siyes la. Memang aku tuko ijau masa tu.
Boarding awal, acah2 nak lepak dalam tu
sekali je delay lagi 1 jam
okay, sabo2 tarik napas lagi
jadinye aku ngan kak long bergasak gossip tak abis2
kenenye tergelak kuat, tutup mulut laju2
sebab time tu org kanan kiri dah terjeling
hahahaa..bengong tawww
suke la nak gelak kuat2..kahkahkahhhh

Selpie dalam Malindo yang ntah pape nie.
Nampak tak tu eyebag berkati2? Tu tandenye dua2 kemain tak cukup tido lately
sebab dah tazabarrr nak pegi holiday together2 carik sakuraaaa!!!

7.00pm depart to Subang
cakap ngan kak long, nanti dalam flight sambung gossip lagi..hehee
Arrived Subang around 8.00pm gitu.
Nak collect bag semua 8.30pm baru settle
sambil2 menunggu tu, dok nyembang ngan mangsa2 seangkatan
ada sorang nie nak pegi Perth, kemain mengamok die route tukar gi Subang
sebakol membebel
so, kitorang dengarkan je laa..senasib katenye
Dah siap collect bag, moh ler tunggu shuttle bas
aku dah book awal2 shuttle bas to KLIA2 tu
Schedule bas pukul 9.00pm
Hurmm..letih sikit la
tapi nak buat macam mane kan?
Daripada akuk kena naik teksi yg comfom berjujai pakai duit,
better naik bas, murah je ponn.
hanto sampai depan pintu KLIA2 jugak.
Lagipon masib ada  masa lagi sebab 2nd flight kat KLIA2 tu pukul 1am
jalan teros sajeee...



Masa tengah huru hara dapat email from Malindo. Aku terus
google pasal transportation from Subang to KLIA. Luckily terjumpa
nie. Memang membantu sangat info nie even taon 2015 punye update.
Takpe, kite cuba eh. Teros call number tu. Nasib memang baik dapat call teros tanye soalan bertubi2..kahkahkahh


Teros book ticket laju2. Online jek semua.
Kalo korang nak beli ticket kat kaunter pon bole.
Kaunter shuttle bas nie dekat ngan entrance Subang airport tu.
Kalo tak jumpe tanye je orang2 situ..ngeee..
Bas delay yer uolss.
Jammed katenye
hokayyy, tunggu lagi #sistabah
9.30pm macam tu shuttle bas sampai
moh ler naik. Luckily orang tak ramai sangat.
best gak bas nie, selesa tawuuu!!
Jom tido, perjalanan 45 minit.
Sampai kat KLIA2 10.15pm macam tu la.
leganye dah sampai. Alhamdulillah banyak2.
yang penting dah sampai airport.
pape hal pon dah memang area dalam nie kan.
so takdelah rasa risau sangat.

 Yeayy..dah sampai KLIA2..wehuu!!

Naik atas, heret luggage nak check in katenye.
Jom ler siap2 awal. Pastu bole gi  makan.
lapar sangat kaedahnye nie haihhh..
Kemain ramai manosia yang nak berjalan jauh  nie yerr.
tengok pon sesak napas.
edisi berator lagi..huhuu

Kemain banyak kaunter bukak. Lebih dari 6 kaunter open. 
Yang nie aku snap dua kaunter jek. Bagus2, laju sikit.


 Travel dua beradik kaedahnye.

Makan laju2 pastu jom ler boarding.
tu pon dah lewat even ada lagi masa 1 jam 1/2.
cakap ngan Kak Long, tamo jadi insiden macam pegi HCM taun sudah.
penat siot nak lari kejar flight. Putus napas.
Macam biasa KLIA2 nie lebih kurang KLIA je.
kemain beso.
jenoh la ehh nak menapak carik gate..huhu
Masa nak sampai gate tu, tengok orang dah kemain ramai que.
hamboihh..cepatnye berator.
ada lagi 45 minit kot departure time tu.
owhh..mungkin amek masa kan, ramai sangat umat.
so, dorang buat awal la kot.
ikot saje la berator..

 Ingatkan sampai gate nak lepak2 dulu. Sekali je sampai teros kena berator.
ramainye umat..huhuu

Teruja siot nampak benda nie. Biasa pegi jalan dekat2 je.
Paling lama dalam flight 3 jam. Nie gila jaoh kot nak hadap almost 7 hours sakit pinggang bontot.
Takpe2, lepas nie kite try pulak yang jetlag kaw2 tu, 30hrs including transit. Mane tu?? hehehe..


Selpie dulu before nak sleeping beauty. Japgi muka dah sememeh
tak lawo nak selpie. Bercahaya muke memasing.
Nak holiday katedie....

Memang sengaje amek departure time 1.00am
sebab nak hilangkan kebosanan almost 7hrs flight tu dengan aktiviti tido 
malam kan? Tido je laaa..lalalalalaa….
Nanti sambung balik next entry yer.
Cerita ceriti di bumi Seoul yang indahhhhh!!!!
Tata

No comments:

Post a Comment