This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, July 12, 2017

Spring at Seoul, Korea - The Garden Of Morning Calm (Day4 Part3)


Last tour!! Last tour!!
Last tour for Day 4 laaaa…haihhh
orang nak taip nie pon kepenatan dah..hahaa
Okay, last tour kitorang gi The Garden Of Morning Calm.
Hape tu? Tempat ape tu?
Kalo gi search cerita blogger memang payah bebeno nak jumpa orang yang pegi sini.
So far aku jumpa satu je yang hapdet.
Tu pon blogger pegi masa winter time.
Aku notice ramai yang tak pegi or skip tempat nie.
maybe tak best kot.
Tapi takpe, bior aku je yang pegi and redah.


 Acecehcehh...tempat wajib snap. Meaning aku dah sampai!!!


Kalo korang nak tau, The Garden Of Morning Calm nie taman bunga.
Taman bunga nie die akan berubah mengikut musim kat Korea.
ikut tema musim katedie.
Kebetulan aku pegi time spring, ko rasa??
memang la kena pegi kannnnnnnn?
dah namanya taman bunga.  Sesuai sangat la kaedahnye.
Since tempat nie consider last check point, kitorang buat patern santai2 je.
Tapi still ada time schedule la kan.
Sampai situ around 5pm, then kitorang decide nak balik naik bas 6.30pm.
Tak bole balik lewat sangat since perjalanan nak naik subway nanti pon dah makan masa 3 jam.
So, bole imagine tak kitorang sampai Myeongdong nanti pukul berapa?
tak reti2 nak buat time management terpelajar?

Masuk dalam taman nie, kat pintu masuk je dah tergamam.
Oh my….memang tempat nie lawo macam nie ke?
Konsep spring aku tu memang sesuai sangat ngan tempat aku pegi nie.
macam nak lompat bintang sudah.
Segala penat2 dah melurut jatoh kat kaki terus meleret masok dalam tanah.
Dah la around 5pm..redup, sejuk..nyaman..pehhhh!!! Macam kat kayangan la wehhh
rasa macam nak berlari gedik2 pusing2 kat taman bunga2 cinta tu.
hebat sungguh perasaan tu…hahahahaaaa



Masa kat sini je hati tu dah berbunga2 riang..lawonyeeee...:)


Jom tengok gambo.
Penghujung #misicarikcherryblossom memang kat sini la ceritanya.
mission accomplished!! Suke!! Gembira!! Huyeahh!! Huyeahh!!!
tralalalaa……
Kat sini aku ngan Kak Long terpisah lagi.
Masing2 dah buat hal sendiri.
fefeeling. Berangan2 memang keje kitorang.
Best siottt!!





 Sakura memang merata2..puas mata ko mandang. Rasa nak nangis guling2 sebab suka sangat!!


 Actually aku masuk nie kawasan larangan. Tapi aku langgor je sebab tak bole tahan
tengok bunga lawo comel2 tesusun tepi tangga tu. Kemain hati2 aku langkah pagar and pijak  kat situ. Kalo tepijak bunga tu aku yang nangis dulu. Sebab die lawo sangat, die tak patot kena pijak and mati sia2 sebegitu..huhuu (pompuan drama)


Nie kalo depan mata...aiseyman maleh den nak cakap..


 Serious kat sini memang lawo. Hati2 kemain nak melangkah situ. Jatoh tegolek kang 
padan muka aku.

Cantekkkk menangisssss!!!!










 Bunga comel kecik2 blakang tu, bunga tulip yang dah kembang.


 Masa lalu kat jambatan gantung nie ada manosia kejakunan siap lompat2 atas tu. Aku tengah buat video kemain begegar semua..haihhhh..


Bila ko kat sini, sila bertabah dengan batt henpon yang senang sangat nak meninggal. 
snap pic berjota ko rasa batt henpon ko bole ada perangai istiqamah ke nak bertahan?


 Nie sawan sakura nama dieeee..


 Close up sakuraaaaa cinta di hatikuuuu!!


Dah puas tour dalam tu, hujung2 tejumpe Kak Long kat atas bukit tulip area.
serious lawo laaaa.
Aku tak banyak snap pic situ sebab aku banyak amek video.
Video lagi real laaaa kejadian die.
Kak Long memang langsuir tulip. 
Aku notice memang banyak giler pic tulip dalam henpon die.
aku tengok die pon macam dah acah2 nak tenggelam dalam taman tulip tu.
kat situ je die dah abiskan masa dekat 1 jam..haihhhhhhhh


 Ehsan video aku edit jadik gambo. Sebab tu tak sharp..hahahaa




















Lobang hidung tu toksah la korang nak perati sangat. Lempang kang.


 Nie je la satu pic muka dua bradik yang ada kat garden nie..hahahhaa


Around 6pm lebih macam tu, dah habis tour dah.
cuaca pon dah nak gelap.
Kitorang jalan laju2 nak beratur kat depan bas nak dapat no 1 katenye.
sampai kat depan, bas pon tak bukak pintu lagi..hahaa
Lepak2 ngan geng lain, duduk menebeng atas batu sambil flip2 pic tadi sambil sengeh2.
lawo siot gambo2 kat sini…hehheee
6.20pm macam tu pintu bas  terbukak,
moh ler kita naik and duduk kat depan sekali.
semangat dah nak balik.
6.30pm sharp2 bas gerak. 
Sape lambat say go to hell to them.
Eh salah, say good bye to them.
Sila la naik trip bas pukul 7pm nanti.
Masa tu dah gelap gulita dah..hahahaa



Nie la bas rombongan cik bedah kitorang....


Dalam perjalanan nak ke Gapyeong Terminal tu tak bole tido.
pemandangan memang super cantik.
Banyak giler pokok2 cherry blossom tepi jalan. Bederet2.
Pehhhh…lawo yang hamatttt!!!
Station pertama die stop kat Cheongpyeong Station.
Kitorang teragak2 nak turun sini ke nak pegi Gapyeong station ek.
Bila tengok semua orang turun situ, ntah kenapa aku pon follow turun..hahahaaa
ikutkan plan asal nak turun kat Gapyeong tempat awal2 kitorang sampai pagi tadi.
Tapi kan, memang nasib baik la.
Rupenye lagi bagus turun kat Cheongpyeong Station tu.
Kitorang save banyak kat situ.
Kalo la kitorang nak gi Gapyeong jugak, tu consider kena pegi lagi jauh.
Fuhh..nasib baik turun kat Cheongpyeong tu. Dah jimat banyak station dah kiranya tuh.
Pastu bermula la perjalanan subway bertukar2 kitorang.
Sila kuat semangat yer. 
3 jam perjalanan plus minus.
sambil nak mengadap and meredah kesejukan malam yang bertubi2..huhuu
On the way nak balik tu, memang macam2 perangai aku jumpe dalam subway tu.
paham la kan. Kebanyakan orang baru balik keje.
Semua nak rushing, nak cepat.
Dengan orang yang tido pastu bangun mamai2.
Belum lagi yang tido pastu terlepas train.
Yang terbabas train pon hadee..adoii..
yang berlari tercicir henpon pon ade.
Belum lagi ko dok hadap mamat2 kpop yang siyes la wehhhh, hensem dowhh..huhu

Semua tu aku hadap. Pastu aku soksek ngan Kak Long.
Pastu kitorang gelak sipu2..hihii
tak bole gelak kuat2 nanti ade je kang yang jeling..hahhaaa
Paling aku tak suke, bile ko kena hadap orang yang bau busukkkk.
Busuk minum arak laknatullah tuhh…adoiiii fenin loya hakakkk.
Bila dah dekat nak sampai Myeongdong, muka masing2 ade sunyum.
masa tu dah pukul 9.15pm..huhuu
penat dowhhh….
tapi feeling great!!
banyak benda aku gain hari nie. Giler ko tak happy.
Pala hotak tak pikir lapo pon.
kitorang kena pegi guesthouse dulu collect luggage sebab nak transfer guesthouse lain.
Nak ubah angin orang kate.
Sambil2 tu coci mata jugak la.
Dah aku dok area myeongdong kan, night market tu memang hari2 la kitorang lalu..hehee
Amek luggage, say thanks and good bye to pastu kitorang pon calooo.
Menyeret bag beroda grrr..grrrr atas jalan.
Takde la jauh mane guesthouse lagi satu tu.
Still area situ jugak.
Kitorang kan duduk 5 malam kat Seoul. Better rasa 2 tempat tido kan.
Carik pengalaman lain sikit. Pastu bole la kongsi ngan korang.
Since aku kalo travel memane pon memang suke je try hotel lain2.
Pastu nanti aku buat review.
Future kalo datang lagi, dah tau la which hotel yang best nak stay lagi.
Kannnnnnn???
Check in kat hotel lagi satu around 10pm.
Mizo Hotel nama die. Macam biasa, location memang superb.
Review tunggu sat naaa. Nanti aku buat special entry sama macam yang sudah2.
Kat hotel nie, kitorang nak try gaya ondol.
Tido gaya orang korea kat toto atas lantai.
Bestttt!!! Since lantai tu pon ada heater, panas2 suam gitu..memang syok betul.
detail nanti cerita later yer koranggg..:)



Here Mizo Hotel, Myeongdong. Full review later yer..


Stop dulu. 
ada keje nak kena buat nie.
Nanti kite sambung next entry free and easy day 5 hokayyyy..
pon best jugak. 
Jumpa lagi. Tata.

No comments:

Post a Comment