This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Wednesday, July 12, 2017

Spring at Seoul, Korea - Petite France (Day4 Part2)


Selamat hari raya!!!
sebok ler sampai tak sempat2 nak hapdet entry baru.
Sebok ngan raya, sebok ngan keje.
Hidup mesti kena banyak alasan..hahahahaa
Okay2. Since tengah ada mood nie, then keje tak berapa nak membuak,
jom kite main throwback2 balik cite spring kat Seoul tu.
Dah basi?
Korang kate dah basi?
alaa..leklekk laaa.
Akak ni pon tak move on lagi tawuuu?? Hahahaaa…:D
Sambung balik Day 4 kat Seoul.
Refresh balik entry lepas, day 4 kitorang tour Nami Island.
Meh continue tour Petite France pulak.
After Nami Island tu, naik bas ikut schedule yang dorang dah bagi.
Jejak tanah Petite France around 3.15pm macam tu la.
time tu dah terasa penat sebenarnya.
tapi nasib baik la cuaca sejuk2, die kasik potongggg itu penat lol.
jalan terus laaaa…
Sampai Petite France kitorang dah decide nak round sini kejap je.
Acah2 nak tau ape sebenarnya tempat nie?
lawo ke idok?
ada ape kat situ?
selalu nampak kat tv je kan.
Buat shooting runnning man la..shooting we got married la.
so nak la jugak rasa ngan tengok since sampai sini kan?


Biasa la..henpon cap ayam kalo snap selpie ayat kat belakang pon tebalik..hahahaha



Ticket masok per pax Won8k




Paling kelakar kat sini, lepas beli ticket kitorang pegi la toilet.
Pastu bole pulak dua2 terpisah..hahahaa
jadinya kat situ memasing buat haluan sendiri.
aku jalan sorang2. Kak Long jalan sorang2…adoiii..kelakooo!!
lantak pi la, dua2 dah beso.

Tapi okay je sebenarnye.
sebab tempat tu tak besar sangat sebenarnya.
Nak jalan sorang2 takde masalah. Takkan sesat barat punye.
Bila ko dah fefeelling selpie sengsorang, semua benda ko lupa..hahaha







Petite France nie one of the attraction best jugak.
Rumah comel2 gaya perancis. Colorful pastel2 yang mata tengok memang best jek.
aktiviti nak buat pon tak banyak sangat.
Maybe masa kitorang datang tak bertembung ngan show2 event yang best.
Kalo timing ngam, memang ada show2 kat situ.
Show mcam theater la…puppet laa..dancing2 laa..
tapi time aku tu takde.
So, aku just round2, look see2, amek udara segar, snap2 pic..
tu je la yang aku bole buat.
dalam 1 jam dah habis jalan situ..hehee








Aku enjoy hadap orang nie main lagu ape ntah. Tapi femes jugak la lagu tu. Cuma tak tau lagu ape.
Video ada dalam insta aku..hehee


Serious umah2 sini lawa2 comel2..sebab tu panggil petite.





Tempat sejuk kan, bunga memang lawo2 laaa..


Perasan tak kat blakang tu Kak Long. Percaya tak die tak nampak aku masa tu..hahahaha :D


Pantang betol nampak cemin besau2 macam nie..hihikk


Actually kalo tak datang sini pon takpe.
tapi since dah datang Seoul kan, rasa rugi pulak kalo tak jejak.
Ticket bas pon memang pakej bawak kat sini.
Kalo korang tak nak datang pon okay je.
Consider bole skip la Petite France nie.
Pada aku pulak, experience tu penting.
Bukan senang nak datang Seoul kan.
jejak kejap pon okay la, buat ade2 orang kate.
At least aku dah pegi and tau ape tu Petite France..gitewwww
Since aku dah terpecah barai ngan Kak Long,
Mane ntah die pegi pon aku tak tau.
Sampai time kita dah decide tu, jumpa balik kat pintu keluar..hahahaa
nasib la dua2 memang dah janji nak jalan sejam je dalam tu.
masuk dalam tu 3.15pm, kuar 4.15pm, bas kitorang sampai 4.20pm..hehehe
amacam?? Syok kan planning macam tu? Kahkahkahh :D


Tunggu bas kat bawah signage Petite France nie..



Okay, pasni nak pegi The Garden Of Morning Calm.
Last tour visit untuk hari nie.
Ape ada kat sana? Haaa nanti kite sambung next entry yer.
Penat tour? Giler ko tak penat.
Tapi semangat tu kuat hokayy.
Kitorang dah tau, yang tour untuk hari nie memang yang paling penat.
Kepala hotak tu pon memang dah setting yang hari nie memang penat melampau.
so takde hal dah. Sebab semua dah plan and semua dah tau in advance.
Jumpe lagi next entry..yeahhh!!!

No comments:

Post a Comment