This Blog Totally Mine

~ My Life and My Journey is dedicated specially for those who want to share the meaning of peaceful and lovely moments. Holidays..cooks..bakes..families..friends..all about my lovely ones. Do enjoy reading and let it close to your mind..please for do not copy or xerox any pics without my permission..peace!! ~

Followers

Tuesday, August 8, 2017

Weekend Short Vacay - Hatten Hotel, Melaka

Kitorang kalo dah boring sangat kat JB, otak mula la merewang.
Balik2 jalan tempat yang sama, makan tempat yang sama.
Selalu otak nie meligat je nak lenjan gi KL.
Tapi KL tu jaoh dowhh.
dah la coti weekend berapa hari je.
Lagi la timing anak beranak coti sekolah ngan coti keje tak sama.
Lagi la haru sedih sentap semua.

Jalan pintasnye, biasa kalo tak dapat jejak KL,
bodo2 pon round2 Melaka je la.
So aku cuma nak cite la nie.
Bila bab Melaka, memang la kegemaran kitorang anak branak.
Setahun entah berapa kali la kitorang jejak situ..huhu
Melaka tempat jalan2 best.
Tempat makan pon best even takde la sedap sangat pon.
Tapi bole la setakat nak ubah2 selera kan.

A few years back kitorang jadik dominan ngan hotel nie.
Kalo tak Estadia, kitorang lepak Hatten.
Kenapa?
Sebab best laaaa..hahahaa

Alaaaa..best pon sebab location die tu.
Markah location die aku bagi 10/10.
Memang betul2 tengah bandar.
Takde masalah besar kalo lepak situ. Katenye.

Nak makan senang.
Nak shopping senang.
Nak jenjalan senang.
Semua ko nak keliling hotel tu je.
Kete parking elok2 tak gerak langsung. Save minyak disitu..kahkahkahh
Pastu, sila la guna kaki merewang keliling bandar melaka tu.
Senang bukan?

So far tak pernah buat review lagi kan pasal Hatten?
Previously review pasal Estadia je.
Okay jom review sikit2.
Pic aku combine2 sepanjang dah beberapa kali lepak situ.
Dah penah lepak bilik katil King ngan double.
Mana best? Honestly, dua2 best. Sebab, dua2 katil die beso gergasi.

Dah berapa kali lepak sini, aku selalu dapat harga RM250.00 untuk satu malam.
Tak pernah pulak dapat lebih dari tu.
Kalo nasib tak baik die bole jejak sampai RM300-RM400.
Gitu la lebih kurang.

Okay, jom nengok gambo.
Biorlah gambo yang cerita apa yang best pasal Hatten nie..hehee


Here the path to our room. Sunyi sepi jek.
Di jadik tak sunyi bila anak aku dok berlari jerit2 kat situ...huhuuu


Bilik super spacious. King size bed provided with 4 pillows super hempokkk. 
Me love..love..love..loveee


Yang nie pulak, masa aku try bilik double bed. Not bad jugak. Pon so much in love...
Anak aku dah start skodeng swimming pool tepi tingkap..hahaha




Nie from the other area. Small and petite living room but still selesa yang hamatttt.
Ada sofa and lcd jugak. Toksah gado2 kalo nak tengok tv.


Spacious and clean bathroom. Suke tak??


Here the small pantry. Basic as usual. But okay je kan?


Swimming pool yang sangat best. Ada sekali tu kebetulan tengah musim angin kuat.
Tak bole mandi sangat sebab asik kesejukan menggigil dowhh. Lepas2 tu bila lepak sini
lagi, consider cuaca dah okay takde lagi sejuk2 gigil..hahahaa


Budak berdua nie toksah cite. Memang kalo dah masuk dalam air tak keluar2.


During breakfast memang best la kalo kat Hatten nie.
memang macam2 ada. Sedap ke tak tolak tepi.
Bukan senang nak dapat makan sedap kalo kat hotel2 beso nie.
Korang nak makan sedap masak sendiri kat umah yer.

Untuk aku anak branak kitorang telan je apa yang ada.
Biasanya kalo kat Hatten nie, once ko booked bilik die teros provided breakfast for 2.
Kalo terlebih orang macam biasalah, sila la bayo sendiri asing2.




Tetibe lapor laaaa..huwaaa...T_______T


Makan yer nak..kasik beso cepat badan tu.


Nie shuttle bas comel tu. Korang tak payah nak menapak gi Jonker or bandar Merah tu.


Nie timetable shuttle bus kalo nak pegi Jonker street.


Before check out selpie dulu.

Tu je kot aku nak cite.
Nak cite apa yang best kat hatten, nanti kang sama je macam entry Estadia aku tu.
Die lebih kurang sama je.
Sebab Hatten ngan Estadia die sebelah2.
Apa yang menarik kat Estadia lebih kurang sama je ngan Hatten.

Lapor la. Tetibe rasa nak makan.
Nanti kalo rajin aku update review pasal tempat2 lain eh.

Tata.


No comments:

Post a Comment